slider02.jpg

Deze week zijn bij Promen in Gouda zo’n 20 studenten bij School@Work gestart met een opleiding, op weg naar een passende baan. Wethouders Rogier Tetteroo en Daphne Bergman vierden bij een feestelijk ontbijt de start van deze bijzondere opleiding. De jongeren die bij School@Work een opleiding volgen hebben vaak een arbeidsbeperking, geen startkwalificatie of worstelen ze met zichzelf of met problemen uit het verleden. Ze lopen sterk het risico om na hun 23e in een uitkering te belanden. De opleidingen die de studenten gaan volgen zijn Assistent Logistiek, Assistent Horeca, Voeding en Voedingsindustrie en Assistent Dienstverlening en Zorg. Met de opleidingen van School@Work bouwen deze jongeren weer aan hun toekomst. Op weg naar (start)kwalificaties en werk. School@Work is een gezamenlijk project van mboRijnland (voorheen: ID College) en Promen.

School@work is nu ook officieel en feestelijk geopend door Promen, MBO Rijnland en de gemeente Gouda

Wauw! Gisteren is het contract met de gemeente Capelle getekend. De komende 5 jaar gaat Promen de catering daar in het bedrijfsrestaurant verzorgen!

Promen wenst alle studenten die vanaf vandaag het school@work traject gaan volgen heel hartelijk welkom!

Nog twee weken, dan is het zover: dan starten er ongeveer 20 studenten van het MBO Rijnland hun eerste schooldag bij Promen. De eerste 10 weken van hun opleiding volgen zij intern bij Promen, op één van de productie afdelingen, in de logistiek, de schoonmaak of de catering. Daarna gaan ze allen aan de slag bij één van de projecten van Groepsdetachering. Tijdens hun opleiding worden zij begeleid door praktijkbegeleiders van Promen (voorlieden en afdelingsmanagers) en docenten van het MBO Rijnland en maken ze gebruik van lesmateriaal dat speciaal voor school@work is ontwikkeld.