Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Aantal besmettingen FSSC-afdeling Promen gestegen naar 12

28/07/2020

Een week nadat bekend werd dat twee medewerkers van de FSSC-afdeling van Promen in Gouda besmet zijn met het coronavirus, blijken nog 9 medewerkers van deze afdeling besmet. Daarnaast is er nog een medewerker besmet die veel op deze afdeling aanwezig is geweest. De 120 medewerkers van deze afdeling zijn sinds vorige week al vrijgesteld van werk en zitten in thuisquarantaine. Op de overige afdelingen en op de locatie in Capelle a/d IJssel zijn op dit moment geen besmettingen bekend.

Ventilatiesysteem

Een mogelijke oorzaak van de uitbraak op deze afdeling wordt gezocht in het ventilatiesysteem. Op de FSSC-afdeling wordt een circulair luchtsysteem gebruikt. Het betreft een gekoelde afdeling waar geen ramen mogen worden geopend omdat er voedsel wordt verwerkt. Het ventilatiesysteem is tot nader order uitgeschakeld en wordt onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf.

Teststraat op locatie

In samenwerking met de GGD wordt op donderdag 30 juli a.s. op de locatie in Gouda een ‘corona-teststraat’ ingericht voor alle medewerkers van de FSSC-afdeling.

Directeur Frank Rossel:

“We vinden het belangrijk om te weten of er nog meer collega’s besmet zijn. Door op brede schaal te testen krijgen we niet alleen meer inzicht in het aantal besmettingen, maar kunnen we hopelijk ook veel mensen geruststellen met een negatieve testuitslag.”

Click to listen highlighted text!