Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Nieuwe bestuursleden en voorzitter voor Promen

11/07/2022

Als gevolg van de laatste gemeenteraadsverkiezingen is op donderdag 7 juli het nieuwe bestuur van Promen van start gegaan.

De Goudse wethouder Rogier Tetteroo neemt gedurende de eerste helft van de zittingsperiode het stokje over van de heer Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard als voorzitter van het bestuur. De heer Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas is benoemd tot vicevoorzitter van het bestuur en zal in de tweede helft van de zittingsperiode het voorzitterschap op zich nemen.

Tetteroo was al vicevoorzitter tijdens de vorige bestuursperiode en waarnemend voorzitter na het vertrek van Jan Vente naar de gemeente Lopik en kent de organisatie daarom goed. Tetteroo:

Als voorzitter van het bestuur  ga ik mij inzetten om de samenwerking tussen de deelnemende gemeenten en Promen verder te intensiveren.

Vicevoorzitter Schuurman gaat zich de eerste periode vooral bezighouden met de komende tussenevaluatie van het hoofdlijnenbesluit.

Het dagelijks bestuur van Promen wordt verder gevormd door Harriët Westerdijk, namens de gemeente Capelle aan den IJssel. In het algemeen bestuur hebben naast de drie leden van het dagelijks bestuur ook zitting: Kirsten Jaarsma, namens de gemeente Krimpen aan den IJssel, Anouk Noordermeer, namens de gemeente Alphen aan den Rijn, Wisja Pannekoek, namens de gemeente Krimpenerwaard en Brigitte Leferink, namens de gemeente Waddinxveen. Promen-directeur Frank Rossel is opnieuw benoemd als secretaris van het bestuur.

Click to listen highlighted text!