Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Promen en het coronavirus

20/03/2020

Bij Promen hebben we besloten om het bedrijf zo lang als mogelijk open te houden. We volgen de richtlijnen van het RIVM strikt en waar nodig passen we onze bedrijfsvoering aan. Dit besluit is niet lichtvoetig genomen. De reden waarom we open blijven is meervoudig:

We vervullen als bedrijf een belangrijke rol in werkprocessen die van groot belang zijn om de samenleving te kunnen laten functioneren. Denk hierbij o.a. aan de postbezorging van PostNL; onze rol bij de distributie van medische spullen, medicijnen en apparatuur Mediq; schoonmaakartikelen bij Johnson; het vullen van zakken die in doodskisten worden gebruikt; het vouwen van washandjes voor de zorgsector, het schoonhouden van gebouwen, deurklinken etc. bij diverse klanten; het leegmaken van de prullenbakken in de publieke ruimte, het rondbrengen van vuilniszakken voor de plastic-inzameling, etc.

Voor een deel van onze medewerkers is het heel prettig als ze vooral door kunnen gaan met wat ze altijd al doen. Dit des te meer omdat een aantal dagbestedingsorganisaties besloten heeft om de dienstverlening niet door te laten gaan.

Diverse klanten zijn voor een bepaald deel van hun werkzaamheden van ons afhankelijk. Wij willen hun zo lang mogelijk blijven ondersteunen.

Niemand kan inschatten hoe lang de situatie duurt. Maar een kwestie van maanden lijkt waarschijnlijker dan een kwestie van weken. En voor niemand is het goed om maanden thuis te zitten.

Uiteraard werken we niet door zonder de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Er zijn diverse hygiënemaatregelen genomen, zoals extra schoonmaakrondes in onze vestigingen in Capelle a/d IJssel en Gouda, en het ophangen van wasinstructies en desinfectiemiddelen. Uit zorg voor onze medewerkers is een grote groep kwetsbare mensen preventief thuis. Dat geldt ook voor alle medewerkers met verkoudheids- of griepklachten. Verschillende dagbestedingsorganisaties hebben ons medegedeeld dat hun bewoners thuis blijven, deze groep komt daarom ook niet werken. De mensen die de mogelijkheid hebben thuis te werken maken hier gebruik van. Ook in het groepsvervoer zijn zaken gewijzigd: er worden 3 touringcars ingezet bij groepsdetachering zodat de medewerkers voldoende onderlinge afstand houden tijdens het reizen naar het werk. De eigen bussen zijn voorzien van plastic folie (net zoals in de supermarkt), zodat ook hier direct contact wordt voorkomen.

Uiteraard hebben deze maatregelen wel impact op de bedrijfsvoering van Promen. Op dit moment zijn er naar schatting zo’n 500 mensen minder werkzaam dan normaal. Dat getal wordt veroorzaakt door mensen die preventief thuis zijn, maar ook door mensen die zich ziek hebben gemeld. Desondanks proberen wij zo goed als dat nu mogelijk is onze dagelijkse werkzaamheden voort te zetten.

Mochten er vragen zijn, we zijn gewoon bereikbaar.

Click to listen highlighted text!