Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Samen met Promen houdt Groenalliantie gebieden schoon

21/04/2021

Het recreatieseizoen staat weer voor de deur en de Groenalliantie hoopt in de gebieden weer veel bezoekers te ontvangen. Vanaf 24 april zijn ook de sanitaire voorzieningen weer geopend. Conform de corona-richtlijnen worden deze voorzieningen dagelijks schoongemaakt. Dit wordt gedaan door een onderhoudsteam van Promen.

Behalve het schoonmaken van de toiletten houden de medewerkers van Promen ook de omgeving schoon. Ze legen de prullenbakken, verwijderen zwerfvuil en reinigen het meubilair. Maar, het schoonhouden van de gebieden kunnen Groenalliantie en Promen niet alleen. We willen bezoekers van het gebied vragen om hun steentje bij te dragen door hun afval netjes weg te gooien of mee naar huis te nemen en het daar weg te gooien. Op deze manier kunnen alle bezoekers genieten van schone natuur- en recreatiegebieden.

Promen begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en bij werk. Doordat veel medewerkers uit een kwetsbaar deel van de samenleving komen, was het in de  afgelopen corona-periode een hele klus om het team compleet te krijgen. Gelukkig is dat toch gelukt en de medewerkers van Promen waren vaak al voor dag en dauw aan het werk om alle gebieden weer mooi schoon te krijgen. Groenalliantie Midden Holland is er trots op dat het op deze manier kan bijdragen om mensen weer aan het werk te krijgen.


Over Groenalliantie Midden-Holland e.o.

Groenalliantie Midden-Holland e.o. is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Click to listen highlighted text!