Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Zeven aanvullende besmettingen ontdekt in teststraat

03/08/2020

Op donderdag 30 juli zijn 94 medewerkers getest op corona door de GGD in de speciaal ingerichte teststraat op de locatie van Promen in Gouda. Op zaterdag werd bekend dat er 7 medewerkers positief hebben getest, waarvan er 6 werkzaam zijn op de FSSC-afdeling die al sinds 21 juli preventief is gesloten. Daarnaast bleek één medewerker van een andere productieafdeling besmet. Na overleg met de GGD wordt er geen aanleiding gezien om verdere maatregelen op deze afdeling te treffen. Personen die uit het bron- en contactonderzoek van deze medewerker zijn gekomen, worden volgens de landelijke richtlijnen gemonitord.  In totaal waren 120 medewerkers opgeroepen om zich te komen laten testen.

Opstart FSSC-afdeling

Vanaf a.s. woensdag 5 augustus wordt het werk op FSSC-afdeling in Gouda weer gefaseerd hervat. De quarantaineperiode van 14 dagen is dan verstreken en er wordt in kleine groepen opgestart. Het ventilatiesysteem blijft vooralsnog uitgeschakeld totdat het nadere onderzoek hiernaar is afgerond.

Directeur Frank Rossel:

“We zijn heel blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te komen testen en dat we het merendeel van de collega’s gerust hebben kunnen stellen. Het nut van de teststraat op locatie heeft zich bewezen en de samenwerking met de GGD is in aanloop naar vorige week donderdag én daarna heel plezierig verlopen. Uiteraard houden we contact met hen over de stand van zaken bij Promen.”

Click to listen highlighted text!