Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Het Talentenplein

Met trots presenteren wij het Talentenplein. Op het Talentenplein starten deelnemers een re-integratietraject in diverse routes. Deelnemers ontdekken op het Talentenplein waar ze goed in zijn, welk werk bij hen past en waar ze nog in kunnen groeien.

Op het Talentenplein komen werk en ontwikkeling samen in de fysieke ruimte. Deze ruimte is uitnodigend ingericht en ondersteunt het leren. Dat maakt het concept uniek.

Werk, opbouw van uren en het creëren van stabiliteit zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast maken (game based) assessments, trainingen en ontwikkelactiviteiten onderdeel uit van het programma.

Het Talentenplein heeft ook een ontmoetingsplek voor sociale interactie en het spelen van leerzame spellen.

De routes

Op het Talentenplein kunnen kandidaten instromen in de activatieroute of de basisroute. Op de activatieroute staan motivatie, creëren van stabiliteit in leefgebieden en opbouw van uren centraal. Op de basisroute het ontwikkelen van werknemers- en vakvaardigheden.

De Talentenreis

Op het Talentenplein wordt de methodiek ‘de Talentenreis’ toegepast, met bijbehorend paspoort om de voortgang van de reis vast te leggen.

 

Opening van het Talentenplein

Op 14 december werd het Talentenplein officieel geopend door wethouder Jan Kees Oppelaar:

“Het Talentenplein heet met recht het Talentenplein. Iedereen heeft iets te bieden in onze samenleving. Dat is wat uit deze naam spreekt. En iedereen verdient het om dat talent tot ontwikkeling te kunnen brengen. De samenwerking van Promen met de diverse partners in de regio heeft in 2023 veel opgeleverd. Met passende nieuwsgierigheid en optimisme kijk ik dan ook uit naar de volgende stappen die gezet zullen worden in 2024 om dit talentenplein nog meer van waarde te laten zijn voor de talentontwikkeling van onze inwoners.”

 

Het Talentenplein is ontstaan vanuit de samenwerking in Arbeidsmarktregio Midden Holland.

 

Click to listen highlighted text!