Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Flor y Sabor & Promen: een duurzame samenwerking met smaak!

Flor y Sabor – Bloem & Smaak in het Nederlands – levert o.a. olijfolie uit Andalusië aan horeca en particulieren en dat doen ze op een bijzondere manier. Naast ‘gewoon’ de producten te verkopen, biedt Flor y Sabor de mogelijkheid om als klant echt bij het product betrokken te zijn.

Tijdens een bezoek aan de streek was eigenaar Michiel Drijver onder de indruk van de 1300 jaar oude boomgaarden waar de even oude olijfbomen nog steeds olijven produceren. De boeren die werkzaam zijn op deze olijfgaarden, moeten vaak noodgedwongen hun olie verkopen aan grote supermarkten. Die vermengen deze pure olijfolie dan met olie uit massaproductie om het zo goedkoop te kunnen verkopen. Dat vond Michiel zonde van deze bijzondere olijfolie en hij bedacht een plan om deze boeren te kunnen steunen en de eeuwenoude bomen te beschermen.

Adoptie

Al vanaf 65 euro kun je een van deze bijzondere bomen voor een jaar ‘adopteren’. Elke boom heeft een uniek nummer en kan gedurende een jaar ook maar door één persoon worden geadopteerd. Als ‘adoptant’ krijg je olijfolie van jouw boom thuisbezorgd en word je op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in de olijfgaard. En, je bent altijd welkom in de gaard voor een rondleiding.

Duurzaamheid

Flor y Sabor zocht een samenwerkingspartner voor de afhandeling van de bestellingen uit de webshop en ook daar was duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. En zo kwam Michiel terecht bij Promen. Promen geeft namens 7 gemeenten uitvoering aan de Participatiewet en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en tijdens het werk, binnen en buiten de muren van Promen.

Michiel Drijver:
“Promen kon voldoen aan onze eisen wat betreft duurzaamheid en we vinden het fantastisch dat we ook in Nederland zo ons steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij.”

Recent nog heeft Promen 17.000 duizend geschenken voor het personeel van Erasmus UMC in het kader van de Dag van de Zorg bestickerd en ingepakt. Zie ook het filmpje:

Fulfilment

Ook Promen is blij dat ze de fulfilment voor Flor y Sabor mogen verzorgen. De medewerkers van de locatie in Capelle a/d IJssel dragen zorg voor de opslag en maken de bestellingen uit de webshop geheel verzendklaar. De producten worden zorgvuldig verpakt (met duurzaam opvulmateriaal uit restkarton) en indien van toepassing, voorzien van informatie van de ‘eigen’ olijfboom.

Bram Kerssen, bedrijfsmanager Productie Binnen:

“Het verzorgen van deze fulfilment voor Flor y Sabor is fantastisch werk voor onze doelgroep. Het is afwisselend en dankbaar werk. De medewerkers halen er veel voldoening uit om ervoor te zorgen dat de afnemers een mooi en goed ingepakt product ontvangen en we hopen dat we deze samenwerking nog lang kunnen voortzetten.”

Ook op zoek naar een MVO-proof samenwerkingspartner voor uw fulfilment? Neem contact met ons op( 088-9898000) en vraag naar Michael Reichardt of stuur een mail naar commercie@promen.nl. We denken graag met u mee!

Meer info over Flor y Sabor: www.flor.eco

Click to listen highlighted text!