Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Opleiden & ontwikkelen

Ontwikkelen en opleiden is een belangrijk speerpunt van Promen. We willen het beste uit mensen naar voren halen en ontwikkelen medewerkers op terreinen waar ze dat nodig hebben. Zo bieden we opleidingen zodat medewerkers voldoende kennis hebben van wetgeving, wettelijke veiligheidseisen en geldende voorschriften (bijv. de VCA-opleiding). Daarnaast bieden we naast diverse specifieke vakvaardigheidstrainingen ook trainingen op het gebied van basisvaardigheden. Hierbij kan gedacht worden aan sociale- en werknemersvaardigheden en basisvaardigheden als de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Taalvaardigheid met taalmaatje
Een goede taalvaardigheid is essentieel om te functioneren in de maatschappij en zal de mogelijkheden van de medewerkers aanzienlijk vergroten. In 2019 is gestart met het project Taalmaatjes. In dit project werken we samen met de Taalhuizen, Bibliotheken en de Stichting Lezen en Schrijven. Medewerkers krijgen een eigen – hiervoor speciaal getraind – Taalmaatje toegewezen en leren op een laagdrempelige en informele manier de Nederlandse taal beter beheersen.

E-learning
Naast het Taalmaatje maken wij veel gebruik van e-learning. Een groot aantal digitale lesprogramma’s wordt specifiek aangeboden voor lager opgeleide volwassenen (tot niveau MBO 1). Medewerkers kunnen met begeleiding, op hun eigen tempo en op hun eigen niveau aan de slag met onder meer taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Click to listen highlighted text!