Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Kick-off samenwerking Promen en Politie eenheid Den Haag

09/07/2019

Op maandagochtend 1 juli vond de kick-off plaats van de samenwerking tussen de Politie Eenheid Den Haag en Promen. Zes medewerkers van Promen gaan zorgdragen voor een deel van het wagenparkbeheer in het district Gouda. De medewerkers gaan zich bezighouden met de controle, registratie, schoonmaak en klein onderhoud van alle dienstauto’s.

Verantwoordelijkheid

De 6 nieuwe wagenparkbeheerders gaan er o.a. voor zorgen dat de dienstauto’s niet rondrijden met gebreken, volledig uitgerust zijn met alle benodigde materialen en schoongemaakt zijn. Ook zorgen ze dat de auto’s van en naar de garage worden gereden en plegen ze klein onderhoud zoals het bijvullen van de gebruikelijke zaken zoals ruitenwisvloeistof. Ontzettend belangrijk werk want zonder de juiste middelen kunnen de agenten op straat hun werk niet goed doen. Daarbij zijn sommige materialen zelfs van levensbelang. Voor de agenten, maar ook voor mogelijke slachtoffers.

Bijzondere samenwerking

“Het nalopen van de dienstauto’s is iets dat veel tijd kost en agenten nu vaak tijdens hun dienst moeten doen. Door de samenwerking met Promen hebben onze mannen en vrouwen nu meer tijd voor het werk op straat. We hopen dat deze samenwerking een succes wordt en dat andere eenheden ons voorbeeld kunnen gaan volgen”, zegt Erik Zuidhoek, teamcoördinator facilitaire services Nationale Politie. “Het is goede ontwikkeling dat de politie op deze manier nu ook mensen vanuit de Participatiewet bij de organisatie kan betrekken.” Directeur Frank Rossel van Promen: “De politie doet betekenisvol werk, net als Promen dat doet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer naar en bij werk te begeleiden. Het is mooi dat deze twee organisaties elkaar nu hebben gevonden.”

De zes medewerkers die vanuit Promen gaan starten worden vanuit Promen begeleid door twee jobcoaches en op de werkplek zelf door de facilitaire collega’s van de Politie.

Het team van Promen dat gaat starten

 

Click to listen highlighted text!