Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Promen deed mee aan de eerste Blue Monday Run in Gouda

16/01/2024

De eerste Blue Monday Run was vandaag een feit. We hebben lekker gelopen met een groep om 13:00 uur en een groep om 17:00 uur. Soms met een beetje hagel, maar vooral met veel plezier!

Aandacht voor mentale gezondheid en bewegen

De Blue Monday Run in Gouda is een initiatief van wethouder Anna van Popering-Kalkman. Met deze run wil ze in Gouda aandacht vragen voor mentale gezondheid en de kracht van bewegen. Dat hebben we vandaag ervaren! Als je beweegt, blijf je fitter in je hoofd. En natuurlijk is het lekker om buiten te zijn.

Bij terugkomst in het Huis van de Stad was er warme chocolademelk. Dit werd verzorgd door onze eigen collega’s die in de catering werken in het Huis van de Stad.

Veel initiatieven op gebied van gezondheid

Bij Promen doen we nog veel meer om gezond en fit te blijven. Zo geven studenten van de hogeschool vorm aan het programma ‘Bewegen op de werkvloer’. Medewerkers kunnen bovendien altijd terecht bij onze collega’s van sociaal maatschappelijk werk. We organiseren daarnaast workshops, bijvoorbeeld rondom het thema eenzaamheid.

We serveren in onze bedrijfsrestaurants gezonde maaltijden en is er twee keer per week vers fruit op de afdelingen. En na deze geslaagde dag wordt ons volgende initiatief op de gezondheidskalender: lunchwandelen!

We kijken met plezier terug op de samenwerking rondom de Blue Monday Run. Dank je wel, ook aan de andere deelnemende organisaties! Meer info over de Blue Monday Run vind je hier.

 

Click to listen highlighted text!