Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Talentenplein van Promen geopend door wethouder Jan Kees Oppelaar

14/12/2023

Het Talentenplein van Promen is een plek waar deelnemers een re-integratietraject starten in diverse routes. Het Talentenplein is ontstaan vanuit de samenwerking in Arbeidsmarktregio Midden Holland.

Een uniek concept

“Een integrale benadering waarin een productieruimte is omgebouwd naar Talentenplein, een nieuwe methodiek is ontwikkeld in de vorm van een Talentenreis en Talentenpaspoort en de fysieke ruimte het leren ondersteunt, maakt het concept uniek” aldus Ilonka Dorrepaal, Bedrijfsmanager Innovatie en Talentontwikkeling.

Werk en ontwikkeling komen samen

Op het Talentenplein komen werk en ontwikkeling samen in de fysieke ruimte, die uitnodigend is ingericht. Deelnemers ontdekken er waar ze goed in zijn, welk werk bij hen past en waar ze nog in kunnen groeien. Naast werk, opbouw van uren en creëren van stabiliteit, maken een (game based) assessment, trainingen en ontwikkelactiviteiten onderdeel uit van het programma. Het Talentenplein kent ook een ontmoetingsplek, met ruimte voor sociale interactie en het spelen van een (taal)spel.

Het Talentenplein heet met recht het Talentenplein

Zo sprak wethouder Jan Kees Oppelaar tijdens de opening. “Iedereen heeft iets te bieden in onze samenleving. Dat is wat uit deze naam spreekt. En iedereen verdient het om dat talent tot ontwikkeling te kunnen brengen. De samenwerking van Promen met de diverse partners in de regio heeft in 2023 veel opgeleverd. Met passende nieuwsgierigheid en optimisme kijk ik dan ook uit naar de volgende stappen die gezet zullen worden in 2024 om dit talentenplein nog meer van waarde te laten zijn voor de talentontwikkeling van onze inwoners.”

Click to listen highlighted text!